Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd

I förra inlägget (för toklänge sedan, men ingenting har egentligen hänt sedan dess i fönstret, medan mycket hänt i övrigt) klagade jag på snön, men nu är det värmen som är besvärlig. Det har varit galet varmt, shortsväder och premiär för nylonstrumporna.
Värmen drabbar dock även mina växter, och eftersom pojkvännen drar för gardinerna när det är som soligast för att inte bleka våra böcker (vilket förstås är hemskt klokt av honom) så hamnar växterna i ett brännande Gehenna mellan fönstret och gardinerna. Värmen slår emot en när man drar ifrån dem för att vattna (numera med näring i varje vattning), jag tror att det måste vara runt fyrtio grader där ibland.
Än så länge är det bara några nysådda plantor och min Femudding som har lidit av hettan och dem kunde jag flytta till en litet skuggigare bänk, men fortsätter värmen så här så blir jag orolig (men glad).



Annars mår den mindre Karlbergaren fantastiskt bra. Enligt mina böcker borde den heta Novemberljus och blomma under november-december, och det gjorde den. Sedan fortsatte den blomma och blomma och blomma och har gjort så oavbrutet sedan dess. Den verkar trivas i solen också, trots att den skulle vara i halvskugga.


Min lilla öken har inte fått några nya kaktusar, trots att jag satte nya frön i den efter att de först sådda inte kom upp, men de andra fröna tar sig bra (till och med persiljan) och lovar gott inför balkongsommaren.



Och hibiskusen har fått en knopp, köttätaren massor av nya munnar och påskliljorna mår bra!

RSS 2.0