Ja se det snöar, ja se det snöar, det var väl roligt hurra?

Jag fick påskliljor av min svärmor och satte de flesta i balkonglådan. Då kommer förstås den första ordentliga snön på hela vintern, och påskliljorna ser ut så här:

image77

Jag hoppas at temperaturen inte ska sjunka för mycket, då finns det fortfarande en chans att de klarar sig. Några påskliljor sparade jag som tur var inomhus:

image78



Omplanteringen och bytet till lerkrukor gick bra, även om en stor Monstera med luftrötter och allt är riktigt svår att handskas med

image79



Fröna gror på och luktärterna börjar redan växa ur växthuset, men jag har haft en del problem med mögel i några krukor. Jag petade bara bort det, och de verkar må helt okej:

image80



Den lilla Köttätaren har börjat få en ny liten köttätardel nu! Den låg nog bara i vintervila som jag hoppades och var inte döende, hurra hurra hurra! Tyvärr funde jag inte ta någon särskilt bra bild på den.

image81



Annars har de växter jag beskar börjat förgrena sig och växa precis som jag hoppades:

image82 image83



Dessutom har jag varit på Kvibergs Blommor igen och köpt växtnäring med mycket järn i. Jag bad om något sådant och fick en deciliter upphälld ur en dunk i en burk (som jag tror att det har varit rödbetor i, eftersom vätskan nu luktar rödbetor). Jag ska blanda ut en tesked i en liter och spraya på växterna någon gång i veckan, och det ska räcka i tio år.

image84

Frösådd

Jag tog fram mitt lilla växthus för någon vecka sedan och sådde Klockmalva, Persilja, Luktärt och Coleus. Nu har de allesammans kommit upp, förutom persiljan, och dessutom har Knölbegonian jag satte förut börjat synas. Eftersom jag har ett stort fönster in i min etta och bor på bottenvåningen så är insynskydd en bra grej för mig, och då är ett lågt växthus i fönstret inte det bästa. Därför provade jag i år att sätta växthuset inne i rummet under växtbelysning (lågenergilampa) istället, och det har fungerat riktigt bra (hittills). Jag tänder lampan när jag vaknar och släcker den när det blivit mörkt, och plantorna verkar trivas. Coleusarna satte jag alldeles för tätt (det var så små och många frön att jag inte kunde låta bli att bara strö ut dem som semmelflorsocker) så de har jag försiktigt gallrat med en pincett.

image73 
image74

image75



Jag tänker plantera om mina växter nu i dagarna och har köpt lerkrukor att använda som innerkrukor. Tidigare använde jag plastkrukor, men eftersom jag oftare vattnar för mycket än för litet är lerkrukor, som suger åt sig en del vatten, bättre än plastkrukor. Man måste förstås anpassa valet av innerkruka efter växten också, så min lilla köttätare som alltid vill ha det fuktigt ska fortfarande stå i en plastkruka.

RSS 2.0