Epic Fail eller Det bidde en tummetott

Som sades i förra inlägget så har inte mina fröer tagit sig så bra, inte så bra alls.

image92

Jag hittade inte Nemablom men köpte små limfällor och de blir fulla av sorgmyggor så det är nog där problemet ligger, men nu känns det för sent för de flesta småplantorna.

image93

Jag har sått en del nytt som jag nu har kunnat sätta ut direkt på balkongen och hoppas på, och gurkplantorna ser toppen ut, men annars blir det nog köpesblommor på balkongen i år igen (förra sommaren var jag bortrest och då dog allt så det blev att snabbköpa för att fylla upp hjälpligt i krukorna). Hu så tråkigt.


Sommaren är över oss

Jag tänkte lägga upp ett foto på en knopp som min hibiskus skaffat sig

image85

Tyvärr tar det så länge mellan inläggen att blomman hann slå ut och bli årets första sommarblomma, och flera nya knoppar är på väg.

image86



Annars har jag problem med de växter jag sått. Många av dem verkar tyna bort. De blir någon centimeter och trivs bra för att plötsligt ha förvandlats till smala små trådar som hänger över kanten på krukan. Jag behöver hjälp och jag behöver den nu!

image87

Luktärterna har klarat sig ifrån det men ser ändå ganska taniga ut.

image90



En krukväxt som mår bra är Novemberljuset, som bara blommar och blommar och blommar.

image91



Vårens balkonglåda är inspirerad av H&Ms Marimekkokollektion med petunior och penseer i rosa och orange, och jag har satt ut litet kryddor i en kakburk på balkongbordet också.

image88 image89

RSS 2.0