Lecabricka

Jag har gjort något nytt och vågat! Jag har köpt en bricka som jag fyllt med lecakulor och hällt vatten på, sedan satte jag dit så mycket krukor som rymdes och nu ska de få jättefin luftfuktighet, enligt ett antal böcker. Tyvärr ser det ut som en bricka med renbajs, men det är snyggt att ha växterna samlade i en grupp istället för uppradade som de var förut.
Jag har köpt frön också, massor med krukväxter och ett antal till balkongen (i år ska den vara rosa).

Kommentarer
Postat av: Rosengeranium (Parkettodlaren)

Det låter kanske konstigt, men försök hitta en bricka som matchar renbajs (eller våta lecakulor för att vara exakt), då får associationerna chans att byta spår. Annars kan du prova en krukbevattningsmatta istället. De säljs bla. på Impecta (www.impecta.se).

2008-01-30 @ 11:10:41
URL: http://parkettodlaren.blogspot.com/
Postat av: Annika

Tack för tipset Perkettodlaren. Jag gillar förresten din blogg hemskt mycket, läste i den senast idag.
Tyvärr funkar nog inte en krukväxtmatta, den verkar vara för att göra det bra i krukan och jag har min renbajsbricka för att höja luftfuktigheten. Men jag ska försöka hitta vanligt grus att ha på brickan istället för lecakulor, det borde bli snyggare och funka lika bra. (Men var i hela fridens namn hittar man egentligen grus? Jag kan ju inte direkt plocka från marken)

2008-01-30 @ 15:01:08
URL: http://floraochblogg.blogg.se
Postat av: Rosengeranium (Parkettodlaren)

Tack för berömmet!

Större plantskolor säljer ofta grus i olika kvantiteter och kvaliteter, florister och blomförsäljare i allmänhet säljer infärgat prydnadsgrus att lägga i vaser. Av och till har också IKEA påsar med sten eller prydnadsknappar i glas som kan användas. Om jag vore du skulle jag tala med Kvibergs Blommor (efter en kort skumning av din blogg tror jag att de är bäst att fråga).

Sten och grus blir tungt, så en annan lösning vore kanske att använda vermiculit istället. Jag hittade en återföräsljare på nätet som säljer i rimliga mängder (Reptilcenter... http://www.reptilcenter.se/tek9.asp?pg=products&specific=jrrnmme0)
men annars tror jag att det också går att hitta hos Kvibergs. De verkar vara kunniga nog att ta hem om det skulle knipa.

2008-01-31 @ 09:07:56
URL: http://parkettodlaren.blogspot.com/
Postat av: Joppe

Akvarieaffärer! Men man kan få överraskningar på köpet..

2008-01-31 @ 23:02:32
URL: http://joppelito.blogg.se/
Postat av: Annika

Tack tack tack tack!

2008-02-03 @ 17:26:02
URL: http://floraochblogg.blogg.se
Postat av: Williamiqra

Much to think about excellent web-site!! On a purely personal level "what is Love" section gave much insight into this complex subject.

2008-10-08 @ 14:07:37
URL: http://williamiqra.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0