Omplanteringsgrundkurs

Någon annanstans på internet var det någon som aldrig planterat om en krukväxt som frågade hur man gjorde. Jag svarade och tänkte dela med mig här också:


1. ha ett bra underlag så du inte skräpar ner hela golvet. Nu på sommaren kan du vara utomhus, annars går köksbänken bra eller en vaxduk på golvet.

2. Ta ut växten ur innerkrukan. Den kan sitta ganska hårt om den blivit för stor, försök undvika att slita sönder rötterna. Istället kan du vända den upp och ner och slå på botten, eller slå krukan mot en bordskant.

3. Rensa bort en del jord från rötterna, försök försiktigt sära på rötterna så de inte sitter ihop i en stor boll.

4. Ta fram din litet större nya innerkruka. Lägg i ett lager lecakulor i botten, ca två kulor djupt. Lägg på litet jord, lagom så plantan kommer lagom högt upp. Är innerkrukan en lerkruka med ett stort hål i botten kan du täcka för hålet med en skärva av en gammal trasig kruka, ett trasigt glas eller en litet större sten. Det ska inte vara helt tätt, men inte heller vidöppet.

5. Sätt ner plantan. Häll på jord på sidorna så krukan blir full. Det ska sticka upp ungefär lika mycket av plantan som det gjorde innan. Du behöver inte pressa in jorden i krukan, utan slå istället krukan mot golvet (eller mattan om du har grannar på våningen under) ett par gånger så packar jorden själv ihop sig så du kan hälla på litet till.

6. Vattna mer än vanligt.

7. Färdig!

Kommentarer
Postat av: Joppe

Har planterat om nyss :] Behövdes ingen större kruka dock.

2010-05-28 @ 21:45:17
URL: http://joppelito.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0